Hela Klurifax har musik och teaterprofil!

Musik är ett härligt språk som alla förstår oavsett ålder och hemspråk. Musik förenar, sprider glädje och skapar samhörighet i en grupp. Därför har vi sång och musiksamling med gitarr och pianospel varje dag på Klurifax. Musiken är en utmärkt väg till språkutveckling, något som vi också prioriterar på Klurifax. Vi är stolta över vår dagliga samling då alla barn och pedagoger sitter i en stor ring, på vår scen, och sjunger, pratar, och lyssnar på varandra. Barnen får på ett naturligt sätt lära sig uppträda inför varann och ta varann och varandras idéer på allvar.

Drama och teater ligger väldigt nära barnens naturliga sätt att vara. Barn leker rollekar. Barn lär i leken. Barn leker "livet".Utan lek sker inget lärande. Våra pedagoger har metoder för att "regisera" barnens lek och iordningställa våra olika rum och material för att skapa optimala möjligheter för varje barn att leka, lära och utvecklas i enlighet med förskolans läroplan och Klurifax egen målsättning.

Läs mer under "Förskola" om våra olika miljöer.

Ekologisk profil och vegetariska dagar!


Under 2014 har vi antagit en ny ekologisk policy som innebär att vi i första hand köper ekologiska råvaror där detta finns att få utan att priset blir mycket dyrare. Vad som är "mycket dyrare" bedömer våra kokerskor Emira och Ida när de handlar in våra matvaror. Bland annat köper vi in ekologisk mjölk från Hörby lågprisaffär varje vecka.
Den första torsdagen i varje månad, ni vet då när det är månadsmarknad på Hörby torg, då har vi vegetarisk dag på hela Klurifax.
Det innebär att vi serverar vegetariska måltider både till frukost, lunch och mellanmål. På så sätt ger vi grönsakerna och grönskasrätterna en extra chans när köttbullarna och korvarna plockas undan. Emira och Ida brukar göra det lilla extra och måltiderna brukar spraka av olika glada färger. Vårt mål är att barnen ska bli nyfikna  och vilja och våga smaka och testa även sådana grönsaker och frukter som de aldrig tidigare ätit.

 

Vi har egen kö - se under anmälan!