KLURIFAX TRADITIONER


På Klurifax har vi ibland gemensamma aktiviteter för barnen och föräldrarna och ibland också med andra inbjudna t.ex. PRO som vi brukar samarbeta med.
Utöver Lucia, Jul och Midsommar har vissa aktiviteter efter hand blivit kära traditioner som vi värnar om och vill utveckla vidare år från år.

Påskharen kommer med våren !

Känner ni påskharen?

Nej det finns det nog ingen som gör riktigt, eftersom han är så blyg och rädd och inte vågar komma nära några människor. Men till Klurifax kommer han varje Påsk med ett stort påskägg till barnen. Han är egentligen jättesnäll, men han är väldigt blyg och han liknar ofta barn som har gått på Klurifax tidigare och som nu går i skolan...

Kulturkalaset i maj!

Hörby kulturkalas firar alla i Hörby en tisdag i maj. Klurifax har de senaste åren deltagit med ett scenuppträde med barn, pedagoger och föräldrarepresentanter.

2009 hade vi ett upptåg som vi kallade "FRÅN AFRIKA TILL MUMINDALEN"
2010 hade vi "TRAKTORCIRKUS" på stora utescenen. 2011 hade vi "KROKODINOSFEST" och 2012 hade vi "SMINGELAS SPRÅKPARTAJ". I år 2013 hade vi "VATTENFEST".

se också på Hörby kommuns hemsida där vi finns med på film.)

och 2011 hade vi anmält intresse och vill gärna hålla vår "KROKODINOSFEST" på torget. (Läs mer om kulturkalaset under förskolans aktiviteter.)

Internationella barndagen i början av oktober!

I början av oktober infaller internationella barndagen. Den firar vi på Klurifax med stort knytkalas från världens alla hörn. Alla länders flaggor som barn, föräldrar eller pedagoger har anknytning till hissar vi ut på vår lina utanför ateljén. Via datorn spelar vi musik från olika länder och mat och godsaker sätter vi på barskivan och äter, sjunger och dansar tillsammans.

Nobelfesten i december!

Det här är en tradition som har växt ut till något riktigt roligt och stort. Vi börjar några veckor i förväg och bildar svenska makaderin, där de stora barnen ingår. Där utser vi årligen Klurifax nobelpris i litteratur, med böcker som barnen lånat från biblioteket.

Det hela slutar i en stor middag med dans och uppklädda gäster från bl.a. PRO och biblioteket. (läs mer under förskolans aktiviteter)

Vi har egen kö - se under anmälan!